Szabályok
Hogyan zajlik a DevChallege?

Egy játék során 10 feleletválasztós kérdést kell megválaszolni a megadott időn belül. A helyesen megválaszolt kérdésekkel pontszám gyűjthető. Ha egy kérdésre több helyes válasz adható, akkor mindegyik helyes válaszlehetőség kiválasztása feltétele a pontszám megszerzésének. A rendszer három nehézségi szintbe sorolja a kérdéseket. Ez az érték a beérkezett válaszok alakulása szerint változik. A könnyű kérdésekkel 100, a közepesekkel 150, a nehezekkel 200 pont szerezhető. A kvíz kitöltése során megtakarított idő bónuszpontot ér. Minden megtakarított másodperc 1 bónuszpont.

Naponta 3 alkalommal tölthető ki mindegyik kvíz a DevChallenge keretein belül.

Az eredményekkel ranglistákon lehet versenyezni, badgeket lehet gyűjteni, valamint meghirdetett bajnokságokon és kvíz versenyeken részt venni.

Mi a TeamChallenge?

A TeamChallenge egy olyan játékmód, amivel a barátaidat hívhatod ki. Ebben a játékmódban több kvízt választhatsz ki, amelyekből a rendszer vegyesen sorsolja a játék 10 kérdését. A TeamChallenge során megszerzett pontszámok nem számítanak bele a ranglistákba és a meghirdetett kvíz versenyekbe. Csupán a meghívott résztvevők közötti sorrend alakul ki. Cél a szórakozás és a csapatépítés.

Hogyan működik a bajnokság?

A bajnokság több kvízből meghirdetett, adott időintervallumban megrendezett verseny. Az éppen zajló bajnokság leírása a főoldalon található. A kvíz kártyákon serleg ikonnal jelezzük a bajnokságban szereplő kvízeket.

A bajnokság ranglistája elérhető a főoldalon és a Ranglisták menüpontban.

Hogyan működik a kvíz verseny?

A kvíz verseny egy meghatározott kvízből hirdetett, adott időintervallumban megrendezett verseny. Az éppen zajló kvíz verseny(ek) leírása a főoldalon található. A kvíz kártyákon piros (VIP kvíz verseny) vagy kék (kvíz verseny) kerettel jelezzük, ha a kvízzel verseny zajlik.

A kvíz versenyek ranglistája elérhető a főoldalon és a Ranglisták menüpontban.

Mitől függ a kérdések nehézsége?

A rendszer a játékosok válaszai alapján számolja ki a kérdés nehézségét. Tárolja az összes beérkezett válaszhoz képest beérkezett helyes válaszok arányát. Egy kérdés annál nehezebb, minél kevesebb százalékban érkezik rá helyes megoldás. Az így kapott érték folyamatosan változhat. Ez alapján három szintbe sorolhatók a kérdések: könnyű, közepes, nehéz.

Mik azok a jelvények? Hogyan szerezhetem meg őket?

Ha bármelyik témakörben kitöltesz legalább egy kvízt, akkor jelvényeket szerzel. A jelvényeket témakörönként gyűjtheted.

A válaszerő badge a témakörben nyújtott teljesítményedet mutatja. Ennek az értéke folyamatosan változik. A pályaszinten alapuló jelvény az előrehaladásod fejezi ki. A heti ranglistán megszerzett arany, ezüst, és bronz érmeid gyűjthető jelvényt eredményeznek.

A széria jelvény a kitartásodat jelzi. Minden nap, ha legalább egy kvízt kitöltesz, nő a szériád értéke. Amikor kihagysz egy napot, akkor nulláról kell újra építened a szériádat. Amíg van széria fagyasztó boostered, addig automatikusan elhasználódik egy széria fagyasztó minden kihagyott nap alkalmával. A széria értéke ilyenkor nem növekszik. Következő alkalommal erről az értékről tudod tovább építeni a szériádat.

Hogyan léphetek magasabb pályaszintre?

A témakörönként gyűjtött pontok alapján magasabb pályaszintet érhetsz el. Az első kvíz kitöltése után az 1. szintre kerülsz. Ezt követően 10000 pontonként léphetsz magasabb pályaszintre.

Milyen segítségeket használhatok a játék során?

Háromféle segítség (booster) vehető igénybe:

- plusz idő
- egy helytelen válasz kizárása
- egy kérdés helyett másik kérése

Egy kvíz kitöltése során egy alkalommal lehet segítséget használni.

Mindegyik típusú boosterből maximum 10-10 darabot halmozhatsz fel. Csak akkor szerezhetsz újabbakat, ha 10-nél kevesebb van valamelyik típusból. Ha a heti verseny során legalább egy kvízt kitöltesz, akkor a heti verseny zárásakor mindegyik fajta segítségből 1-1 darabot kapsz. Szintén ez a jutalmad, amikor valamelyik témakörben új pályaszintre lépsz. A kvízek kitöltése után lehetőséged van barát meghívásra. Ha a barátod a meghívódra kattintva sikeresen regisztrál a DevChallenge-re, megjutalmazunk egy random boosterrel.