Gyakran Ismételt
Kérdések
Hogyan működik a verseny quiz?
Egy verseny quiz 10 feleletválasztós kérdést tartalmaz, amelyekre adott kitöltési időn belül kell kiválasztani a helyes válaszokat. Naponta három alkalommal töltheted ki mindegyik verseny quizt. A ranglista eredményedhez a témakörben kitöltött quizek napi legjobb eredményei adódnak hozzá.
Hogyan számoljuk a pontszámokat?
Egy quizen belül a helyesen megválaszolt kérdésekkel szerezhető pontszám. Ha egy kérdésre több helyes válasz adható, akkor mindegyik helyes válaszlehetőség kiválasztása feltétele a pontszám megszerzésének. A rendszer három nehézségi szintbe sorolja a kérdéseket. A könnyű kérdésekkel 100, a közepesekkel 150, a nehezekkel 200 pont szerezhető. A quiz kitöltése során megtakarított idő bónuszpontot ér. Minden megtakarított másodperc 1 bónuszpont.
Mitől függ a kérdés nehézsége?
A rendszer a quiz kitöltők válaszai alapján számolja ki a kérdés nehézségét. Tárolja az összes beérkezett válaszokhoz képest megadott helyes válaszok arányát. Egy kérdés annál nehezebb, minél kevesebb százalékban érkezik rá helyes megoldás. Az így kapott érték folyamatosan változhat. Ez alapján három szintbe sorolhatók a kérdések: könnyű, közepes, nehéz.
Mik azok a jelvények? Hogyan szerezhetem meg őket?
Ha bármelyik témakörben kitöltesz legalább egy quizt, akkor jelvényeket szerzel. Három típusú jelvényt kaphatsz. A válaszerőd mutató badge a témakörben nyújtott teljesítményed mutatja. A level szinten alapuló jelvény az előrehaladásod fejezi ki. A heti ranglistán megszerzett arany, ezüst, és bronz érmeid gyűjthető jelvényt eredményeznek.
Hogyan léphetek magasabb pályaszintre?
A témakörönként gyűjtött pontok alapján magasabb pályaszintet érhetsz el. Az első quiz kitöltése után az 1. szintre kerülsz. Ezt követően 10000 pontonként léphetsz magasabb pályaszintre.
Milyen segítségeket használhatok?
Három féle segítség (booster) vehető igénybe:
  • plusz idő
  • egy helytelen válasz kizárása
  • egy kérdés helyett másik kérése
Egy quiz kitöltése során egy alkalommal lehet segítséget használni.
Hogyan szerezhetek extra segítséget?
Ha a heti verseny során legalább egy quizt kitöltesz, akkor a heti verseny zárásakor mindegyik fajta segítségből 1-1 darabot kapsz. Szintén ez a jutalmad, amikor valamelyik témakörben új pályaszintre lépsz. A quizek kitöltése után lehetőséged van barát meghívásra. Ha a barátod a meghívódra kattintva sikeresen regisztrál a DevChallenge-re, megjutalmazunk egy random boosterrel.